Vad är Microblading teknik ?
Microblading är en relativt ny. Det är den hetaste must-have kvalificeringen för permanent makeup tekniker! Microblading utförs genom användning utav ett manuellt specialistverktyg som hanterar disponibla microblad. Det anses vara semi-permanent, Det görs genom användning utav ett ytterst tunt blad för insättning utav pigment i överhuden. Eftersom vi sätter färgen närmre ytan så framstår linjerna som klarare och skarpare, Det finns inget ”spill” under huden som när man använder permanent makeup tatueringsmaskiner. Det görs istället med ett tunnare blad (som består utav 6-14 små nålar som sammansatts till ett blad) för att implementera färg i epidermis.

Vad är Skillnad mellan 3D-6D?
– 6D Stråna görs i olika längder,Mer detaljer för ett mer äkta och naturligare resultat.

Är det samma sak som en vanlig tatuering?
Nej,det Är inte samma sak. permanent make up är en semi-permanent tatuering. Man går inte djupt ner i huden som vid vanlig tatuering. Detta är för att man ska kunna ändra färger och linjer då huden förändras med åldern.

Måste man raka bort sina egna ögonbryn när man ska tatuera sig?
NEJ! Man ska absolut inte raka bort sina egna hårstrån vid ögonbrynstatuering. Man plockar bort de hårstrån som är utanför själva ögonbrynsformen. Det är finast att behålla så mycket av sina egna strån som möjligt.

Kan man tatuera sig om man är gravid eller ammar?
NEJ! Det rekommenderar vi inte.

Gör det ont? Blöder det?
Det gör inte särskilt ont att göra permanent make up. Bedövningskrämen är väldigt effektiv. Dessutom lägger man ny bedövning flera gånger under behandlingen, så det känns mindre och mindre. Det kan kännas lite obehagligt pga naturliga reflexer när man tatuerar nära ögonen. De flesta tycker att det gör ondare att plocka ögonbrynen än att tatuera dem. Många kunder somnar under behandlingen.Det blöder mycket lite eller inte alls. När du är färdig med behandlingen blöder det inte.

Måste jag komma på en konsultation först?
Nej, det behövs inte. Vi har alltid en konsultation i samband med behandlingen där vi ritar upp och går igenom olika färger, former och metoder.

Hur bestämmer vi vilken färg/form som passar mig?
Vi ritar tillsammans upp en form där vi utgår från riktlinjer, ansiktsform och önskemål. Färgen bestämmer vi utifrån vilka färger du har i dig själv/ matchar bäst till din hudton samt vilket resultat du önskar.

Jag har en heltäckande ögonbrynstatuering, kan jag komma till er och göra om dem så det blir 6D Microbladteknik?
Har du en äldre tatuering kräver jag en separat konsultation innan (går även bra att skicka bilder) så jag kan bedöma om det går att göra något åt tatueringen. Det beror på hur den gamla tatueringen ser ut. Är tatueringen väldigt ljus och vill ha mörkare är det ganska enkelt. Är den mörk är det betydligt svårare.

Hur länge håller en tatuering?och hur ser det ut när det försvinner?
Det beror på hur du sköter tatueringen, ålder, hudtyp (en tatuering håller kortast tid på kunder med fet hy) samt färgval.
Pigmenten som används i denna metod har utformats för att matcha dina naturliga ögonbryns färg och, om ögonbrynen fortfarande finns kvar, helt och hållet smälta in i dem. Resultatet är naturliga, felfria och fylligare ögonbryn vid tatuering av ögonbryn. Till en början så framstår ögonbrynen som mörkare, men bleknar markant under en tvåveckorsperiod. Det är absolut nödvändigt att göra en touch up eftersom det är väldigt svårt att förutspå hur pass väl huden bevarar färgpigmenten.

Resultaten kan vara allt ifrån 1 till 1.5 år, beroende på de olika faktorerna som påverkar proceduren. Oavsett så rekommenderas det att man gör en touch up en gång per år för att bevara formen och färgstyrkan.

Hur går ett återbesök till?
Ett återbesök inom 8 veckor ingår i priset. I normala fall kan du räkna med att 30 – 40 % av färgen försvinner under denna tid. Det kan vara så att färgen släpper mer eller mindre beroende på vilken hudtyp du har. Fet hud släpper fortare medan mer mogen hud släpper mindre.
Efter första behandling 2-3 veckor kan se suddig blek eller ojämn ut,Det är fullt normalt. Detta rättas till vid andra behandlingen som vi kan se hur pigmenten har reagerat med din egen hud.